Câteva sfaturi de la un hoţ de biciclete

8

La sfârşitul lunii trecute, portalul de tehnologie Gizmodo a găsit un hoţ profesionist de biciclete pe care l-a supus unui Q&A online prin vocea cititorilor. Ce ustensile foloseşte un hoţ de biciclete, cum îşi alege prada velo şi ce face cu ea după ce intră în posesia ei au fost doar câteva dintre întrebări. Am selectat şi noi câteva dintre răspunsurile lui Cesp the Bike Thief, care spune că nu ştie cum să desfacă un lacăt, ci foloseşte forţa brută. Pe restul le puteţi citi aici.

 

Flickr/Stv.

 

 

(…) Cea mai folosită ustensilă este o simplă şurubelniţă. Ea nu funcţionează la lacătele de calitate şi la marte parte din U-lock-uri (n.r. – lacătele în formă de U), însă marea majoritate a oamenilor (cel puţin unde locuiesc eu) nu folosesc aşa ceva. Majoritatea lacătelor ieftine pot fi desfăcute dacă pui pur şi simplu o şurubelniţă pe ele şi izbeşti de două sau trei ori cu toată forţa. Foarte rar folosesc şi cleştele tip “gură de lup”, numai atunci când mi se cere un anumit model.

Mai multe lacăte = mai mult efort = trecem la următoarea bicicletă. Suntem super leneşi.

Toată lumea evită U-lock-urile şi lanţurile, sunt o bătaie de cap şi nu merită efortul.

De obicei le aleg pe cele care nu sunt legate cu U-lock sau lanţ, pentru că sunt cel mai simplu [de furat]. Având în vedere că majoritatea oamenilor nu vor anumite modele, o aleg pe cea mai uşor de furat.

Majoritatea oamenilor cred că “Mi-am legat cu bicicleta cu lacătul, aşa că e în siguranţă”, însă uită că un lacăt nu face nimic dacă nu ai unul bun. Supraestimarea calităţii şi forţei lacătului este greşeala pe care o fac mulţi. Lacătul suspendat este de asemenea extrem de important, pentru că cele ieftine pot fi desăfcute dacă le izbeşti de pământ de câteva ori.

Lanţurile groase sunt cu adevărat cele care vă spori şansele de a nu vi se fura bicicleta (…)

Cel mai gros lanţ pe care îl puteţi găsi, şi legaţi-l de cadru sau de roata din spate. Niciodată de roata din faţă.

Ce faci cu o bicicletă după ce o obţii? O vând. Nu fur biciclete dacă nu am deja un client.

(…) sincer, nu ar trebui să vă pese de statutul social al bicicletei voastre. Ar trebui doar să meargă bine, asta e tot ce contează.

 

 

Puteţi accesa şi:

Cum să furi o bicicletă. Un ghid


8 comentarii

  1. Pingback: “Hoț de biciclete” sau despre “curaj” și “atitudine” la români | Marius Cruceru

  2. Romanului ii lipseste imaginatia…daca trecatorii n au macar politistii ar trebui sa stie cum sa abordeze un hot de biciclete.
    Spun asta pentru ca mi s a intamplat si mie si am reactionat in felul urmator :
    Vazusem un personaj putin mai bizar decat al vostru care se apropie de o bicicleta ce era legata acolo de cel putin ore si incepe sa butoneze la cifru ca era cu cifru, astept eu putin si dupa vre un minut ma duc si l iau tare la rost : CE FACI BAI CU BICICLETA MEA ? ia da i drumu de aici! Binenteles ca nu era a mea dar hotul nu putea stia asta si in cazul in care era intradevar a lui si ar fi mentinut punctul de vedere. Crede ma ca a functionat.
    Ar trebui sa faci si un reportaj care sa se numeasca : CE FACI BAI CU BICICLETA MEA; Am mai vazut odata un reportaj ca al tau acum vre o ani in limba franceza. Faci treaba buna numai vezi sa nu le dai curaj si mai mult hotilor aratandu le slabiciunile sistemului.

  3. …hotul ala nu era prea profesionist,daca era profesionist ochea doar biciclete scumpe si folosea alte scule,plus ca nu v-ar fi dat voua un interviu….cacat de articol…

  4. deci asta e un dialog imaginar cu un hot de biciclete la fel de imaginar. cam ce v-ati gandit voi ca ar spune unul, nicidecum un interviu pe bune cu un om in carne si oase

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger