VIDEO. Cum pot fi salvați ”stăpânii Dunării”

3

Până în secolul XIX, sturionii din specia Beluga migrau din Marea Neagră, pe Dunăre, până în Germania, reprezentând o sursă importantă de peşte pentru numeroase comunităţi de pescari. Astăzi, aceste vietăţi acvatice cu origini străvechi sunt în pragul extincţiei din cauza barajelor moderne, poluării şi pescuitului excesiv din Delta Dunării. Filmuleţul pe care îl puteţi urmări mai departe le arată factorilor de decizie că a venit sosit vremea pentru acţiune.

Odionioară, prinderea unui sturion putea schimba viața unui pescar, ne informa un reportaj BBC la începutul lunii, însă acum reprezintă un dezastru pentru stocurile din ce în ce mai împuținate de producători de caviar. Mai jos, un filmuleț realizat în cadrul programului de WWF ne explică cum stă treaba cu sturionii și ce e de făcut:

Foto: Reuters

Citiți și:

Sturionii din Delta Dunării, în pragul extincției?

WWF şi Exeter Business School lansează un program de MBA unic în lume

Tărâmuri neatinse de om în România: Pădurile Șincii

WWF protejează casa ursului brun din pădurile seculare ale României

Tags:



3 comentarii

  1. Este vorba de 6 specii diferite de sturioni din apele Dunarii, iar numele corect in limba romana nu este Beluga , ci morun (Huso huso ). Dar asta nu schimba oricum cu nimic datele problemei… din pacate. Morunul este ravnit pentru kaviarul cel mai scump, dar din pacate si restul speciilor sunt la fel de periclitate. Cat despre autoritati si factori de decizie…

  2. Pingback: TOTB.ro - Păduri condamnate la moarte » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger