Un grup de cetăţeni din Cotroceni au organizat prima ediţie a zilei cartierului

0

ÎnCotroceni este un grup de locuitori din Cotroceni,  care şi-a propus să facă din cartierul unde trăiesc un spaţiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toţi locuitorii săi.  O primă iniţiativă a acestui grup a fost organizarea, în acest weekend, a Zilei Cartierului, unde au avut loc expoziţii, ateliere şi discuţii şi, nu în ultimul rând, vecinii s-au conectat unii la alţii şi la spaţiul pe care-l locuiesc, cu toată istoria lui.

 

cot

 

De Ziua cartierului Cotroceni, eveniment desfăşurat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, în cadrul Anualei de Arhitectura 2015, am avut parte de toate: de nori şi de soare, de ploaie şi de vânt. Dar mai mult decât de nişte simple stări ale vremii, am avut parte de o zi specială, creată de oamenii care au venit în curtea şi casa Ota. Ne-am întâlnit cu prieteni şi cu vecini mai tineri sau mai vârstnici, unii veniţi cu bicicletă, alţii în baston sau în scaun cu rotile. Am povestit şi ne-am cunoscut mai bine între noi, cei care iubim Cotroceniul. Pe mulţi poate că îi ştiam de prin cartier, de la Supermarketul Nic, sau pur şi simplu de pe stradă. La un pahar de vin şi printre pozele udate de ploaie, am stat de vorbă şi am aflat şi mai multe poveşti din Cotroceni, altele decât cele “spuse” de fotografiile expoziţiei “Oameni şi Povesti din Cotroceni”.

Lumea a târguit de la standurile aduse InCotroceni de business-rile de cartier: Merlin, Assamblage – Școala De Bijuterie Contemporană, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Baroque Books & Arts şi Ploosh. Copiii s-au jucat cu nisipul kinetic, au desenat case din Cotroceni cu Matei, au împletit mărgele şi coliere din materiale naturale cu Claudia şi au făcut karate cu Flavius. Între timp, părinţii s-au bucurat de meniurile cu arome persane aduse de Reza, au admirat picturile lui Nicolae, au făcut yoga cu Elena, sau au participat la atelierul motivaţional “Înțelepciunea munților înalți”, cu Claudia.

Pe parcursul zilei am ascultat doua concerte de jazz aduse InCotroceni de Gabriela Costa & Alex Man şi de Alexandru Arcuş şi Adi Stoenescu duo. Pe seară, ne-am bucurat de filmele documentar aduse de Docuart şi de proiecţiile 3d făcute de Sorina şi de Aural Eye.

Cufărul cu opinii s-a umplut de chestionarele completate de cotrocenari şi aşa vom putea identifica şi prioritiza acţiunile pe care vrem să le întreprindem în viitorul apropiat în cartierul nostru. „Gazeta de perete” a găzduit petiţia către Enel împotriva practicii de a monta panourile electrice pe gardurile Cotroceniului. Petiţia fost semnată de peste 150 de persoane şi va fi înaintată Enel săptămâna următoare.

Mai multe fotografii de la Ziua Cartierului Cotroceni, puteţi urmări aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger