Sătulă să plătească chirie, o studentă din Germania s-a hotărât să trăiască în trenuri

4

Leonie Müller, o studentă din Germania, sătulă de capriciile unui proprietar de imobil, a decis să nu mai închirieze apartamente pentru a locui în ele, ci să îşi ducă viaţa prin trenuri. Face duş, se schimbă, mănâncă, doarme, ba chiar îşi face temele şi învaţă în timp ce se deplasează cu peste 200 de kilometri pe oră. Ba uneori chiar îşi comandă pizza, livrată pe şine, în punctele de oprire ale trenurilor.

“Totul a pornit de la o ceartă cu un proprietar al unei locuinţe unde mă aflam. Am realizat atunci că nu vreau să mai stau altundeva în felul acesta”, explică Leonie, care are 23 de ani. Şi-a achiziţionat un bilet de tren care îi permite să se urce în orice tren din Germania, fără alte costuri. Spune că viaţa în trenuri îi conferă foarte multă libertate şi că se bucură de fiecare clipă. “Mă simt cu adevărat acasă în trenuri şi, în plus, pot vizita multe oraşe şi mulţi prieteni. Este ca şi când ai fi tot timpul în vacanţă. Citesc, scriu, privesc peisajul, întâlnesc oameni simpatici în acelaşi timp. În trenuri este mereu ceva de făcut”, mărturiseşte tânăra.

Fata economiseşte, totodată, bani pe care i-ar fi dat pe chirie; în plus, a adoptat un stil de viaţă minimalist, cu costuri reduse. Tot ce are încape, în acest moment, într-un rucsac, de la haine la calculator, documente şi obiecte de igienă personală. Toate celelalte bunuri pe care le avea sunt depozitate la părinţii ei. Biletul special de tren o costă 380 de dolari pe lună, în vreme ce o chirie o costa 450 de dolari, pentru acelaşi interval de timp. “Vreau să inspir oamenii să îşi pună întrebări asupra mediului în care locuiesc şi asupra lucrurilor pe care ei le consideră normale. Întotdeauna există mai multe oportunităţi decât cele pe care crezi că le ai. Următoarea aventură e fix după colţ, cu condiţia să vrei să o găseşti”, crede studenta.

Leonie mai doarme, uneori, la prieteni sau rude, adică în apartamente (de regulă, la prietenul ei, la mama sau la bunica ei). Rareori, mai închiriază un apartament prin sistemul AirBnB. Dar în rest e în tren şi spune că noul stil de viaţă a făcut minuni pentru ea, în special pe partea sentimentală, pentru că avea o relaţie la distanţă, însă acum, cu ajutorul trenurilor, poate călători oricând să îşi vadă iubitul. Studenta îşi documentează viaţa în trenuri pe blogul tyatravel.com. Speră să scrie constant timp de un an despre experienţa sa, apoi să îşi facă lucrarea de diplomă pe tema vieţii ca nomad modern.

Surse şi foto: Welt.de, Oddity Central


4 comentarii

  1. M-am liniştit. Credeam că doar fata mea de 21 de ani e “sărită” de pe fix. Se pare că Europa e plină. Mai ales că aflând ştirea, fata mea a zis un “cool frate”, ce mişto. Ca după aia să spună: bine că trăieşte acolo, că dacă trăia în România, vedea ea trenuri.

  2. in germania studentii stau cu chirie?credeam ca numai in romania se intampla asa.rusine stat german,nu ai grile de studenti.

    • E în dolari pentru că „autorul” acestui articol nu a făcut decât să traducă aproape cuvânt cu cuvânt articolul din engleză de pe Oddity Central, în care suma fusese transformată în dolari pentru că publicul țintă e american. Dacă ar fi binevoit măcar să deschidă articolul original în germană pe care l-a și dat ca sursă, nici nu era nevoie să știe germană, oricum ar fi văzut suma în euro. Dar deh, mai nou ziarism = traducere, și o traducere făcută cum îi taie capul, fără a avea habar de bazele teoriei traducerii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger