O treime din alimentele din toată lumea ajunge la gunoi

0

O treime din hrana produsă în toată lumea nu este consumată niciodată, arată Banca Mondială. Asta înseamnă că prețurile cresc artificial, iar resursele sunt irosite, dar recoltele mari de grâu și porumb duc la scăderea prețurilor la cereale, după ce acestea tocmai atinseseră recordul absolut.

waste

Acestea sunt concluziile raportului Băncii Mondiale, care denunță țările bogate precum SUA și Marea Britanie că aruncă prea multă mâncare, în timp ce în țările în curs de dezvoltare, condițiile proaste de stocare duc la deteriorarea hranei.

“Milioane de oameni în toată lumea se culcă flămânzi în fiecare seară și totuși milioane de tone de mâncare ajung la tomberoane. Trebuie să rezolvăm această problemă în fiecare țară pentru a îmbunătăți siguranța alimentară și a eradica sărăcia”, spune președintele Băncii Mondiale Jim Yong Kim.

Cifrele arată că o gospodărie medie din Marea Britanie, cu patru membri, aruncă mâncare în valoare de peste 800 de euro pe an, iar aceeași gospodărie americană aruncă aproape 1.200 de euro pe geam.

Prețurile la grâu și porumb au scăzut cu 21%, respectiv cu 40%, datorită recoltelor bune favorizate de vremea bună și scăderea prețurilor la îngrășăminte. Raportul arată că este de așteptat ca prețurile la cereale să scadă în continuare datorită prețurilor scăzute la îngrășăminte și prognoze meteo favorabile.

Hrana se irosește în proporție de 56% în țările în curs de dezvoltare, mai ales în etapele de producție și stocare, iar în țările bogate hrana se irosește în etapa de consum.

 

 

Sursa: The Independent

Citiți și:

Cât de bine se mănâncă în România comparativ cu restul țărilor din lume?

Papa Francisc: A arunca mâncare e ca și cum ai fura de la săraci

Paradox românesc: Oameni care mor de foame și tomberoane pline cu mâncare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger