Luna care a călătorit în punctele nevralgice ale poluării din România: Expoziție de fotografie

0

Greenpeace România, alături de Seneca Anticafe şi Muzeul Tăranului Român au onoarea să vă invite azi, 7 decembrie, de la ora 17.00, la Muzeul Tăranului Român, la Vernisajul Expoziţiei fotografice ”Călătoria Lunii Personale de Leonid Tishkov”.

Expoziţia, ce va avea loc la Muzeul Țăranului Român până pe 11 decembrie, va prezenta fotografiile realizate de Tishkov, în vizita sa în România din luna august a acestui an.

Scopul acestei călătorii fotografice a fost acela de a surprinde, într-o manieră artistică inedită, mai multe efecte ale schimbărilor climatice din ţara noastră. Aşadar, călătoria Lunii lui Tishkov a reuşit să surprindă şi să imortalizeze, în cei peste 2000 de km străbătuţi în România, probleme precum:despăduririle din Piatra Craiului, peisaje dezolante de la Roşia Montană, iazul de decantare de la Geamăna, zidurile fabricii de formaldehidă din Sebeș sau scene de familie din imediata apropiere a CET Rovinari.

Călătoria Lunii prin România a fost înregistrată de artistul rus Leonid Tishkov prin 14 fotografii și de către alți martori oculari prin notițe, însemnări pe hartă sau înregistrări video, toate prezentate în cadrul expoziţiei.

Voluntarii Greenpeace România au fost alături de Tishkov în această călătorie inedită pentru a-i semnala artistului cele mai importante probleme de mediu existente în România.

Artistul rus Leonid Tiskov călătoreşte în întreagă lume alături de instalaţia luminoasă Luna Personală, un proiect fotografic avangardist, ce spune povestea “unui om care s-a întâlnit cu luna şi a stat cu ea pentru totdeauna”. Proiectul surprinde o serie de fotografii stilizate și poetice ce includ în fiecare cadru o semilună iluminată electric, pe care veţi avea o ocazia să o vedeţi expusă alături de lucrări. Până acum, luna a avut expoziţii în China, Noua Zeelandă, Taiwan sau Franţa.

Prin acest proiect, România participă la ARTCOP 21 Global Climate Art Festival, manifestare ce cuprinde 496 de evenimente culturale în 52 de țări. Festivalul are ca scop promovarea prin artă a unui viitor curat din punct de vedere climatic şi se desfăşoară în paralel cu COP21.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger