INFOGRAFIC Cum şi de ce se despart oamenii

0

Chiar dacă fiecare dintre noi putem avea, justificat de altfel, impresia că relaţiile noastre de dragoste ajung la deznodăminte unice, irepetabile, statistica ne arată că, dincolo de întorsăturile personale, la baza despărţirilor stau câteva motive comune. Infograficele de mai jos, realizate cu ajutorul datelor de la cel mai nou recensământ american, sondaje reaizate pe Facebook şi concluzii ale celui mai nou raport anual Durex pe probleme sexuale, ne arată care sunt cauzele şi metodele recurente prin care cuplurile se destramă.

 

tumblr_mz5mkihiGo1rizz8go1_500

Aceleaşi infografice, realizate de David McCandless şi Lee Byron, traduc în cifre câteva dintre realităţile pe care fiecare dintre noi nu am reuşi cu uşurinţă şi sânge rece să le sintetizăm. Ele arată că, în fiecare zi, în lume au loc trei milioane de noi întâlniri cu potenţial amoros, dar şi că anual, doar în Statele Unite, 2,5 milioane de persoane aleg să-şi unească vieţile prin căsătorie. Cu toate acestea, tot în SUA, sunt înregistrate anual un milion de divorţuri. O altă cifră interesantă, oferită de raportul Durex pe 2012, arată că mai bine de jumătate dintre subiecţi nu sunt mulţumiţi de viaţa lor sexuală, motiv care contribuie semnificativ la căutarea unor relaţii paralele sau conduc la despărţire. Dintre aceştia, 37% cred că actele sexuale durează prea puţin. Totodată, imaginaţia americanilor intervievaţi nu pare să se lase înfrântă, astfel încât 65% fantasmează să facă sex în alte locuri decât tradiţionalul dormitor.

Potrivit datelor analizate, cele mai frecvent invocate motive ale despărţirilor sunt pierderea interesului faţă de partener(ă), infidelitatea şi distanţa. În ceea ce priveşte infidelitatea, după cum puteţi observa în infograficul de mai jos, campioana la adulter este Turcia, unde 58% din cei intervievaţi au recunoscut că au avut cel puţin o relaţie extraconjugală sau că şi-au înşelat partenerul / partenera. În acest top, urmează Islanda (39%), Italia (26%), Statele Unite (17%), Marea Britanie (14%), Hong Kong (11%) şi Israel (7%).

 

3024299-inline-i-1-break-up-reasons

Un alt infografic interesant, pe care îl puteţi consulta mai jos, pune în paralel metodele prin care diferite generaţii aleg să le comunice partenerilor de viaţă că a venit vremea despărţirii. În ceea ce priveşte persoanele născute înainte de 1975, un procent covârşitor (75%) alege să comunice acest fapt direct, printr-o discuţie faţă în faţă, în vreme ce, în rândul celor născuţi după 1984, procentul scade la 47%. Pentru cei mai tineri, o cale din ce în ce mai folosită pentru a comunica vestea despărţirii este telefonul (30%), în vreme ce 23% aleg să facă acest pas prin intermediul altor mijloace de comunicare, cum sunt emailul, Facebook-ul sau serviciile de mesagerie instant (14%).

3024299-inline-i-3-break-up-reasons

Cât despre perioadele în care se petrec cele mai multe despărţiri la nivel global, putem observa în infograficul de mai jos, că cele mai intense intervaluri din acest punct de vedere sunt vacanţa de primăvară şi perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă. La polul opus, lunile cele mai sărace în despărţiri sunt august şi septembrie.

3024299-inline-i-2-break-up-reasons

Sursa: Fast CoCreate

Foto: weheartit.com

Puteţi citi şi:

Cât costă o despărţire

Ce se întâmplă cu creierul nostru când ni se frânge inima

Cum să ne lingem rănile online după o despărţire


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger