FOTO Arta mâncării văzute la microscop

0

Caren Alpert fotografiază în detaliu hrana de zi cu zi: legume, prăjituri, fructe şi seminţe, toate de nerecunoscut din secvenţele microscopice bogate în culori şi texturi pe care le surprinde cu ajutorul unor echipamente foto de laborator. Imaginea de mai sus, de pildă, reprezintă secţiunea unei frunze de ananas. „Cu cât obiectivul se apropia mai mult de obiect, cu atât mâncarea şi consumatorii ei îmi păreau parte dintr-un ecosistem mult mai amplu decât cel al simplei supravieţuiri,” spune Alpert.

Sare de bucătărie

 

Afine

 

Migdală crudă

 

Prăjitură cu ciocolată

 

Varză de Bruxelles

 

Coadă de crevete

 

Sămânţă de kiwi

 

Prăjitură cu răvaş

 

Conopidă

 

Roşie uscată la soare


 


Leave A Reply