Cutremurele, în strânsă legătură cu fracturarea hidraulică

3

Geologii din Ohio au stabilit, pentru prima dată, o legătură între seismele dintr-o formațiune geologică de sub Munții Apalași și forarea pentru extragerea gazelor, ceea ce a determinat autoritățile să includă condiții mai stricte pentru obținerea permiselor de exploatare.

 

10811267534_5f71985826_z

 

O investigație de stat privind cinci mici cutremure din zona Youngstown, la poalele Apalașilor, de luna trecută a arătat că injectarea de apă cu nisip la mare presiune în procesul de fracturare hidraulică a crescut presiunea pe o falie necunoscută, a declarat Rick Simmers, directorul State Oil & Gas. El a spus că legătura este “probabilă”.

Studii anterioare au legat seismele din regiune cu rezervoarele de mare adâncime folosite pentru apa reziduală după procesul de fracking, dar această investigație este prima care leagă cutremurele direct de fracking. Cele cinci cutremure din marte au făcut parte dintr-un singur eveniment, se consideră, și nu au fost simțite cu ușurință de oameni.

Glenda Besana-Ostman, seismolog din cadrul Biroului de Reclamații al Departamentului de Interne, a confirmat că descoperirea este prima din zonă care demonstrează o legătură între cutremure și extracția de gaze, nu doar între seisme și apa reziduală. Un puț de mare adâncime a cauzat mai multe cutremure în aceeași zonă în 2012.

Noile condiții pentru permisele de fracturare impuse de Ohio sunt cele mai stricte din SUA.

Potrivit noilor condiții de forare, noile situri de exploatare din Ohiocare se află pe o rază de 4,8 kilometri de o falie cunoscută vor fi obligate să aibă echipament de monitorizare a cutremurelelor. Dacă va fi înregistrată activitate seismică de peste 1 grad pe scara Richter, forarea va fi suspendată. Dacă se găsește o legătură între cele două evenimente, operațiunile vor fi oprite.

“Deși nu putem fi niciodată siguri 100% că forarea este conectată de un seism, precauția ne dictează acești pași pentru a proteja sănătatea umană, siguranța și mediul”, spune James Zehringer, director al departamentului de resurse naturale.

De asemenea, Ohio a impus un moratoriu pe termen nedeterminat în ce privește forarea în situl de exploatare unde s-au înregistrat cutremurele din martie.

Sursa: The Guardian

Citiți și:

Un sat britanic a câștigat bătălia anti-fracking și vrea să construiască uzine solare

Președintele unei companii pro-fracking vrea să stopeze o construcție din cartierul său, folosită pentru fracturare hidraulică


3 comentarii

  1. De ce credeti ca majoritatea tarilor au interzis exploatarea gazelor de sist…Noi suntem mai inteligenti, le permitem strainilor sa vina la noi in tara sa faca asta…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger