Cât e de grav să redăruim un cadou?

2

Pare nepoliticos gestul de a da cadourile nedorite mai departe, dar, specialiștii în bune maniere spun că nu e cel mai mare păcat. Chiar dacă te face să pari zgârcit să dăruiești ce ai primit, faptul că refolosești și nu arunci la gunoi te pune într-o lumină destul de bună.

Poate ai primit două cadouri la fel de Crăciun, poate ai in fundul dulapurilor un cadou nedesfăcut și uitat și ești presat să găsești un cadou în ultimul moment. “Redăruirea” este permisă de codul bunelor maniere, dar trebuie să ținem seama de context.

Putem redărui un cadou, dacă produsul este nou și în ambalajul original și reprezintă ceva ce destinatarul își dorește cu adevărat. De asemenea, trebuie să fim atenți să nu se creeze o situație penibilă care să-i implice pe cel care ne-a dat cadoul și pe cel care îl primește, din nou.

Jacqueline Whitmore, expertă în eticheta de business, spune că e în regulă să redăruim, dar să distrugem toate dovezile redăruirii. Totuși, nu se dau mai departe cadouri handmade, personalizate, realizate special de expeditorul original.

Dacă obiectele au o istorie care merită povestită, o puteți împărtăși destinatarului, dar dacă redăruiți ceva din magazin, mai bine păstrați discreția asupra traseului cadoului.

Foto: Flickr / asenat29

Sursa: Huffington Post


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger