Cum să ne facem dulciuri à la bucătăria fără foc

0

 

Foarte simplu: fără cuptor, fără aluat care trebuie să stea cine știe câte ore la dospit, fără căldură în bucătărie, fără efort prea mare. Avem nevoie de fructe uscate sau crude, o mașină de tocat nuci și una de tocat carne și puțină imaginație.

Caramele cu cocos

Ingrediente: 400 de grame de stafide (brune sau amestecate cu aurii), 100 de grame de nucă de cocos răzuită (o găsiți în magazine. Totul se dă prin mașina de tocat carne și rezultă o pastă, care se întinde frumos și din care puteți face pătrățele sau orice alte forme fanteziste care vă vin în minte. Lăsați-le puțin la rece și vor fi numai bune de servit oaspeții sau familia sau pentru purul vostru răsfăț dulce!

Bombițe de susan

Ingrediente: 300 de grame de semințe de susan, 350 de grame de făină integrală, 250 de grame de miere. Totul se frământă bine, cu câteva picături de ulei de măsline, până se formează o cocă. Se rup bucăți mici din ea, se fac biluțe și se dau prin semințe de susan.

Bombițe cu stafide

Stafidele (câte doriți) se dau prin mașina de tocat carne până devin o pastă, apoi se fac biluțe mici și se tăvălesc prin nucă de cocos rasă ori prin nucă simplă tocată.

Bomboane cu curmale

Ingrediente: curmale fără sâmburi. Se dau prin mașina de tocat carne, devin pastă, se frământă cu puțină pastă de migdale sau unt, apoi se întinde ca o foaie de prăjitură și se taie în pătrățele sau alte forme. Simplu și rapid.

Bomboane cu nuci

Aveți nevoie de curmale fără sâmburi, prune uscate și nuci, toate în cantități egale. Se dau prin mașina de tocat, iar pasta rezultată se întinde ca o foaie de prăjitură și se taie în pătrățele sau alte forme variate, după cum vă taie capul.

Curmale umplute

Aveți nevoie de curmale fără sâmburi (sau puteți scoate sâmburii din curmale, dacă nu aveți fără sâmburi) – acestea sunt ”matca”. Pentru miez, faceți o pastă din nucă de cocos rasă, nuci tocate, migdale (ținute în apă și tocate ca pastă) ori stafide tocate și amestecate cu puțină vanilie. Puneți umplutura în curmale și e gata. Aceeași rețetă se poate încerca cu prune uscate.

 

(Sursa rețetelor: Hrana vie, Ernst Gunter)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger