"Pastafarianul" care a convins autorităţile că o strecurătoare e un obiect de port religios

1

Un ateu declarat din Austria şi-a câştigat dreptul de a fi fotografiat pentru permisul de conducere purtând pe cap o strecurătoare de paste. Aflând că în documentele oficiale nu poţi purta pe cap decât acoperăminte cerute de confesiunea religioasă, Niko Alm a convins autorităţile că obiectul de bucătărie este indispensabil religiei “pastafariene”.

După ce au primit cererea de obţinere a permisului de conducere, în care Niko Alm solicita să fie fotografiat în conformitate cu portul său “religios”, oficialii austrieci i-au cerut un certidicat medical care să ateste că ar fi “apt din punct de vedere psihologic pentru condus”. Cum medicii n-au găsit nimic în neregulă, Alm n-a întâmpinat nicio problemă în obţinerea certificatului şi nici a carnetului de şofer.

Austriacul s-a autodeclarat în mai multe rânduri ateu convins, susţinând că face parte din Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare, o grupare americană ai cărei membri se autointitulează ironic adepţi ai “pastafarianismului”. Potrivit “crezului” postat pe site-ul pastafarienilor, “singura dogmă permisă în Biserica Monstrului Spaghetelor Zburătoare este refuzul oricărei dogme.” Una dintre cele mai cunoscute iniţiative ale acestei grupări a fost o solicitare adresată conducerii şcolilor din Kansas, prin care cereau ca în programă să fie introdus un curs unde să se predea o versiune pastafariană a teoriei tesignului inteligent, pe care din ce în ce mai multe şcoli americane vor s-o predea elevilor.

 

Sursa şi foto: BBC News


Un comentariu

  1. ahaoleuuuuuuu…… ce nod in git mi-ai pus. nu stiam de ce vad eu incetosat ecnuarl computerului. pentru ca intre mine si el sunt citeva sute de km, nisip, stropi, etc.[ acum un an era simbata, si eram proaspat ajunsa la 2 mai – don’t mind me, e din sindromul ‘acum un an pe vremea asta’. asa ca m-am imbracat in aceeasi bluza ca atunci, ca sa-mi omor si ultima bruma de chef de viata.:(]

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger