Coreea de Sud vrea să înlocuiască ghiozdanele elevilor cu tablete

3

Până în 2015, Coreea de Sud a anunţat că vrea să-i scutească pe copii de cărat cărţi, caiete şi penare în ghiozdane, înlocuind manualele tradiţionale cu versiuni digitale.

În următorii patru ani, guvernul ţării urmează să cheltuiască peste două milioane miliarde de dolari pentru a ajuta toate şcolile să renunţe la hârtie. Elevii vor avea acces la materiale educaţionale electronice şi vor primi din partea insitutuţiilor de învăţământ tablete care să asigure conţinutul multimedia necesar unei instruiri în pas cu tendinţele tehnologice. Acest sistem le va permite şi elevilor aflaţi în localităţi îndepărtate sau imobilizaţi la domiciliu să participe la cursuri de la distanţă. Deşi în lumea occidentală materialele digitale şi gadgeturile de ultimă oră au început să pătrundă în şcoli, folosirea lor exclusivă este încă o opţiune îndepărtată, astfel încât până la revoluţia digitală copiii vor căra încă multă maculatură.

Sursa: Engadget


3 comentarii

  1. Acuma sincer. Ce mi-ar placea sa vorbeasca si altii despre noi asa cum povestim noi despre ei. In ultimii ani s-a tot povestit pe diferite canale media straine despre Romania, despre aceleasi probleme care tind pt multi dintre noi romanii sa se transforme intr-o psihoza. E ca si cum multora dintre noi parca ne lipseste un sistem de autoaparare, asa cum un englez se mandreste cu ale lui, un francez la fel s.a.m.d. Dar cand vine vorba despre noi, daca stai sa te gandesti real, parca nu e nimic… Nu ca ar trebui sa fie de nivelul unui Turn Eiffel, dar macar sa fie suficient cat sa ne ‘protejeze’ . Sa ne aducem aminte ca pe vremea lui Ceausescu au existat ‘constructiile marete ale socialismului’, nu despre cum a fost introdus atunci acest concept vorbesc. Ci despre inseamnatatea lui, fie ca e comunism, fie ca e democratie. Despre doua simboluri din categoria mare stie o aproape intreaga planeta cand vine vorba despre simboluri si ctitoriile lor: despre Ceausescu si despre Vlad Tepes…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger